Właściwości Oleju Makadamia

Czy wiesz, że W kremowej masce nawilżającej zawarty jest OLEJ MAKADAMIA, który zawiera:
- nienasycone kwasy tłuszczowe;
- kwasy tłuszczowe omega 3, 6 i 9,
- lecytynę,
- kwas palmito-oleinowy.        

Substancje naturalne takie jak olejek makadamia posiadają właściwości, które mogą dostarczyć skórze niezbędnego odżywienia oraz nawilżenia.
Makadamia hodowana jest w Australii, rośnie też w Indonedzji (drzewa te uprawiane są także w innych częściach świata).  Jej owocami są małe orzeszki, które wyglądem przypominają orzechy laskowe.
Olejek jest niesamowicie aromatyczny i podczas zabiegów spełnia ważną rolę odprężając i kojąc zmysły.

Olejek makadamia – właściwości i wykorzystanie w kosmetyce:

Olej makadamia jest substancją, która  wykorzystywana jest w kosmetyce w celu przeciwdziałania starzeniu. Ma on właściwiści regeneracyjne, a ze względu na zawartość oleju palmito-oleinowego, który jest składnikiem ludzkiej skóry, jest bardzo dobrze wchłaniany przez skórę. Ponad to olej makadamia chroni komórki skóry i niedopuszcza do ich niszczenia. Jest świetnym przeciwutelniaczem chroniącymskórę przed wolnymi rodnikami.

 Zalecany jest do:
- zabiegów odmładzających;
- zabiegów nawilżających suchą, złuszczoną skórę,
- odnowy i odżywienia suchych, zniszczonych włosów.

 

Szukaj:

Strefa Profesjonalisty »
Sklep z kosmetykami profesjonalnymi
Blog ekspercki »
W trosce o Ciebie - kosmetyki bez parabenów

Poznaj naszą filozofię:

L institut de beaute
Informacje prasowe »